HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - Nyolcaddöntő 4. nap

2010.06.30. 21:05 Viola1984

Kialakult a negyeddöntő mezőnye...

Paraguay Japán: 5-3 tizenegyesekkel (0-0)

Nem is tudom mit írhatnék erről a mérkőzésről, hisz 90. percig nem történt semmi. Dögunalom, ezzel tudnám jellemezni leginkább... Aztán még ráadásként jött 30 perc, a felek ez alatt sem bírtak egymással, egyik sem akart pont a másiktól vereséget szenvedni, így amíg lehetett, tartották a 0-0-át. Ha nem a gólok döntenének, hanem pontozásos sportág lenne a foci, akkor valószínűleg egyik csapat sem jutott volna a legjobb nyolc közé teljesítménye alapján. Végül jöttek a tizenegyesek, a harmadik körben a japánok részéről Komano hibázott, míg a paraguayiak mind az öt büntetőt értékesítették, így ők jutottak be a negyeddöntőbe. No comment.


 

A meccs embere

Őőőő, hát nem is tudom, ha a meccset veszem alapul, akkor nálam Tulio Tanaka volt a legjobb, a legtöbbször ő veszélyeztette talán a paraguayi kaput. Ez esetben azonban a FIFA által a meccs emberének megnevezett Keisuke Honda nevét írom ide, végül is a VB-n mutatott teljesítménye alapján megérdemli.

 

Spanyolország - Portugália: 1-0 - A nap mérkőzése

A nyolcaddöntő legjobban várt párharca volt a világranglista 2. illetve 3. helyezetjének mérkőzése. A nap másik meccsét látva az ember felsóhajtott, hogy inkább az a két csapat esne ki, mint e két válogatott közül bármelyik. Az ibériai rangadót a spanyolok kezdték jobban, az első 5 percben már három kapuralövésük is volt - ez több, mint a Paraguay-Japán meccsen 120 perc alatt együttvéve. Ezután kiegyenlítődött a játék képe, s bár továbbra is a spanyolok birtokolták többet a labdát, Iker Casillas-nak többször is akadt dolga az első játékrészben. A második félidő itt is ott is csak helyzeteket hozott a 63. percig, amikor is a Vb-n eddig kirobbanó formában lévő David Villa megszerezte a vezetést a spanyoloknak. Ez volt a portugálok első kapott gólja a 2010-es világbajnokságon, és kisvártatva majdnem megkapták a másodikat is, de az egész meccsen igen agillisan játszó Sergio Ramos lövését Eduardo nagy bravúrral védeni tudta. A 89. percben a bíró piros lappal kiállította Richardo Costát, ez azonban a portugáloknak már nem jelent gondot a folyatásban, hisz számukra nagyobb baj, hogy a végéig kitartott Villáék előnye, így Cristiano Ronaldoék búcsúztak a Vb-től.


 

A meccs embere - A nap játékosa

Az előző mérkőzéssel ellentétben ezen az összecsapáson több játékos is jó teljesítményt nyújtott. Portugál oldalon a gól a ellenére a védelem egésze jól muzsikált, közülük is kitűnt a 21 éves Fabio Coentrao, aki tulajdonképp a VB alatt lett stabil tagja a kezdőcsapatnak. A kapus Eduardo is több bravúrt bemutatott, de ez a másik oldalon Iker Casillas-ra is igaz volt. A spanyoloknál Sergio Ramos meghatározó ember, védekezésben, támadásban egyaránt kiveszi a részét. David Villa pedig eddig egyértelműen Spanyolország nyerő emberének számít, a Svájc elleni találkozó kivételével minden mérkőzésen betalált, és immár négy találatnál jár. Saját bevallása szerint duplázni szeretne és a Vb trófea mellé a gólkirályi címet is szeretné begyűjteni. Csapata előbbi, ő pedig utóbbi felé halad jó úton, hisz jelenleg az argentín Higuainnal holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Mivel a portugálok ellen a továbbjutást jelentő találat is az ő nevéhez fűződik, így nálam ő lett a meccs és a nap játékosa is.

A nap gólja

Soha ilyen könnyű dolgom nem volt még a nap legszebb góljának kiválasztásával, hisz a két mérkőzés során csak egy akciógól született. Bár vitathatatlan, hogy egy tizenegyest is lehet szépen lőni, azért mégis illik ezt a címet egy kialakított helyzet után elért találatnak adni. A spanyolok ellenfelük tizenhatosa körül játszották a rájuk jellemző passzjátékukat, mikor Xavi kiugratta Villát, aki az ötösről először még Eduardo kapusba lőtte a labdát, majd a kipattanóból már nem hibázott és megszerezte ezzel a vezető, mind később kiderült a spanyolok győztes gólját. Az esetet sokan egyébként erősen vitatják olyan szempontból, hogy Villa lesen volt a passz pillanatában, de ugye amit a bíró megad az a gól.

A nap csalódása

Most hagyjuk a Paraguay-Japán meccset, mert az nem csalódás volt, hanem katasztrófa, inkább emlékezzünk meg Cristiano Ronaldo tegnapi teljesítményéről. Ja, hogy nincs mire emlékezni....

A nap pasija

Na azért mégiscsak emlékezzünk meg Cristiano Ronaldoról, ha nem is a pályán látott teljesítménye kapcsán, hanem adonisz kinézete miatt. Napjaink legnagyobb futballsztárja, marketing szempontból leginkább eladható focistája, nők álma, címlapok állandó szereplője. Nagyjából ez Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, aki 1985. február 5-én a Madeira szigetén található Funchal városában látta meg a napvilágot. A szélső középpályást a Sporting csapatában láthatta először játszani a nagyközönség. 2003-ban 18 évesen mutatkozott be a portugál válogatottban, ebben az évben a Manchester Unitedhez szerződött, ahol 2009-ig játszott. Ez idő alatt igazi sztár lett, nemcsak a pályán, de azon kívül is. David Beckhamet taszította le arról a képzeletbeli trónról, mely a reklámszempontból legértékesebb játékost illet meg. Elődjéhez hasonlóan őt is elcsábította a Real Madrid, amely jelenleg is foglalkoztatja. Futballkarrierje mellett gyakran szerepel a bulvárlapok hasábjain is, főleg nőügyeivel. Nem egy volt barátnője mesélt a nyilvánosság előtt C. Ronaldo teljesítményéről az ágyban. A portugál szurkolók azonban jobban örültek volna, ha a VB alatt a pályán mutatott játéka miatt kerül előtérbe, de végül nem úgy jött neki össze ez a világbajnokság, ahogy szerette volna. A hölgyeket ez nem annyira érdekelte, ők inkább éjszakánként szerették volna tesztelni a fiatal labdarúgót, erre utaló üzenetek többször is olvashatóak voltak a mérkőzések alatt a lelátón a szurkolók által felmutatott transzparenseken. Ki tudja, lehet Cristiano Ronaldo megajándékozott pár rajongót önmagával :)!

A nap szurkolója

Eddig még nem esett szó róla, de a felnőttek mellett rengeteg gyerek is szurkol a helyszínen kedvenc csapatának. Jó látni, hogy az ifjabb korosztály is rajong a fociért és olyan ez a világbajnokság ahová nyugodt szívvel kimehetnek a családok akár még egy babával is. Azt hiszem a foci népszerűsége a jövőben is az egekben lesz majd! 

 

Kialakult a negyeddöntő mezőnye, ahol az első játéknapon Uruguay-Ghána és Hollandia-Brazília, míg a rákövetkezőn Argentína-Németország és Paraguay-Spanyolország mérkőzésekre kerül majd sor. Most jönnek ám az igazi izgalmak :)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr262121690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása