HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - Nyolcaddöntő 3. nap

2010.06.29. 23:14 Viola1984

Nyolcaddöntő 3. nap...

Hollandia - Szlovákia: 2-1

A mérkőzés esélyesei egyértelműen a hollandok voltak, de az első  világbajnokságukon részt vevő szlovákoknak nincs okuk a szégyenkezésre. Az Oranje már a 18. percben megszerezte a vezetést Robben révén, aki egy remek egyéni akció után jutatta a kapuba a labdát. Ezután a hollandok némiképp visszaálltak védekezni. A második félidő elején aztán újra jöttek a holland rohamok, de csak lövési kísérletekig jutottak Robbenék. A 60. perc környékétől a szlovákok is felvették a ritmust és Stekelenburgnak kétszer is bravúrral kellett hárítania, először Stoch, majd Vittek lövésénél. A 84. percig itt is ott is adódott helyzet, azonban gólt megint csak Hollandiának sikerült szereznie, ezúttal Sneijder volt eredményes. Még a 93. percben is adtak okot az izgalomra a felek, Vittek lépett el a védőktől, de a tizenhatoson belül Stekelenburg buktatta. A bíró befújta a büntetőt, melyet a szlovákok legeredményesebb játékosa értékesített is. Az eset után elhangzott a három sípszó, így Hollandia 2-1-es győzelmével készülhet a következő körre.


 

A meccs embere

Arjen Robben amíg a pályán volt több helyzetet is kidolgozott, általában egy az egyben cselezte ki a védőit. Egy ilyen helyzetből szerezte gólját is, illetve egy hasonlóból meg lehetett volna neki a második is. A VB előtt megsérült játékosnak ez volt az első mérkőzése a tornán, mellyen kezdőként lépett a pályára, lecserélése valószínűleg annak is szólt, hogy Bert Van Marwijk kapitány pihentetni akarta a negyeddöntő előtt.

Brazília - Chile: 3-0 - A nap mérkőzése

A brazilok megnyert meccsei eddig nagyon simák voltak, legalábbis az eredmény alapján. Ez a 3-0 is azt sugallhatja, hogy Chilét lemosták a pályáról, pedig Marcelo Bielsa csapata nem játszott rosszul, sőt az első félidőt jobban is kezdte, mint Kakáék. Az első fél óra kiegyenlített játékot hozott, Brazília azonban egy védelmi hiba után megszerezte a vezetést a 34. percben. Maicon szögletrúgása után Juan 12 méterről befejelte a labdát a chilei kapuba. Négy perc múlva már 2-0-ra vezetett a selecao egy remekbe szabott akció után. A szünetben cserékkel próbált változtatni a chilei kapitány csapata felállásán, azonban a brazilok szinte hibátlanul védekeztek és egy kontrából az 59. percben megszerezték harmadik találatukat is, ezúttal Robinho volt eredményes. A hátralévő időben már nem sok minden történt a pályán, bár Chile szeretett volna legalább szépíteni, ez már nem jött össze nekik. Hollandia ellenfele Brazília lesz a negyeddöntők során.


 

A meccs embere - A nap játékosa

Robinho a brazílok két góljában is benne volt, míg az egyiknél a bal oldalon tőle indult a támadás, amit aztán Luis Fabiano értékesített, addig a másiknál ő volt a gólszerző. Az 1984. január 25-én született csatár 2003 óta tagja a nemzeti válogatottnak, klubszinten pedig szülőhazájában, a Santos csapatában rúgdossa a gólokat.

 

A nap gólja

A nap gólja is egy brazil nevéhez fűzödik, jobban mondva hárman is benne voltak abban az igazi brazilos akcióban, ami a gólt előzte meg. Robinho ment el a bal oldalon, majd középre adta a labdát Kakának, aki egy lehelet finom passzal Luis Fabiano-hoz passzolt. Utóbbi a kivetődő kapus mellett elvitte a labdát és azt a kapuba helyezte. Még sok ilyet a VB-n, igazi foci volt, amit a brazilok csináltak!

A nap pasija

Aki évközben néz PSV Eindhoven meccseket, annak nem ismeretlen Ibrahim Afellay neve. Ezt csak azért mondom, mert a VB-n eddig nem kapott túl sok játéklehetőséget, főleg csereként állt be a mérkőzések végén. Na de ebben a rovatban nem is ez a lényeg, hanem az, hogy Ibrahim egy igazán helyes pasi :)! Ebben az is közrejátszik, hogy bár Hollandiában született, eredetileg marokkói származású, ez pedig a külsejének ad egyfajta egzotikumot. Az 1986. április 2-án született középpályás 2007-ben mutatkozott be a nemzeti tizenegyben, azonban egyenlőre még nem alapembere a sztárokból álló holland válogatottnak, ellenben klubcsapatával, ahol általában kezdőként lép pályára. Nem mellesleg Dzsudzsák Balázs csapattársa, akivel többnyire felváltva állnak oda a szögletek, illetve a szabadrúgások elvégzéséhez.

A nap szurkolója

A brazil hölgyek mindig is híresek voltak arról, hogy nagyon szépek. Erről a férfiak biztosan többet tudnának mesélni, én most inkább a képen látható szurkolólány ruháját méltatnám. Ez a brazil zászlót mintázó szoknya a mostanság divatos mell alatti széles övvel igazán jó összeállítás. Ilyen még nekem is kellene:D! Jah és még egy hozzá illő táska is dukál a "szereléshez" :)! Muito legal!

 

A nyolcaddöntő utolsó két mérkőzésén Paraguay Japánnal találkozik, majd jön az ibériai rangadó Spanyolország és Portugália között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr532119705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása