HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - A nyolcadik játéknap legjei

2010.06.19. 15:42 Viola1984

A nyolcadik játéknap - szerintem....

Mozgalmas volt a nyolcadik játéknap a 2010-es labdarúgó világbajnokságon. A fél kettes mérkőzésen a D csoportban Németország Szerbia ellen lépett pályára. A németek az első meccsen 4-0-ra lelépték az ausszikat, így mindenki azt várta tőlük, hogy már a második csoportkörben megszerzik a hat pontot, mely akár továbbjutást is jelenthetett volna. Miroslav Klose azonban a 37. percben megkapta második sárgalapját is, így mehetett az öltözőbe, a szerbek pedig 1 perc múlva már vezető góljuknak örülhettek. Hiába támadott a német csapat 10 emberrel is, az egyenlítés nem sikerült, így Szerbia szerezte meg a három pontot. A C csoportban Szlovénia-USA, illetve Anglia-Algéria összecsapásokra került sor, a szlovénok már-már a legjobb 16 között érezhették magukat, miután már az első félidőben 2-0-ás előnyre tettek szert. Az amerikaiak azonban nem adták fel, és  82. percben már 2-2 állt az eredményjelzőn. 3-2 is lehetett volna a vége a Team USA javára, azonban Edu gólját a mali játékvezető nem adta meg. Az esti mérkőzésen nem esett gól, Anglia képtelen volt feltörni Algéria védelmét, így az afrikai csapat megszerezte első VB pontját, az angolok viszont a második kör után csak két ponttal állnak csoportjuk harmadik helyén. Az eredmények miatt a C csoportban igen izgalmas utolsó körre számíthatunk.

A nap mérkőzése

A nap mérkőze egyértelműen a Szlovénia-USA párharc volt. A szlovénok talán meglepetésre elég korán vezetést szereztek egy távoli lövésből született góllal. Nem sokkal az első félidő vége előtt aztán megszerezték második találatukat is, így előnnyel mehettek az öltözőbe. Onnan azonban az amerikaiak jöttek ki frissebben és Donovan révén szépítettek a 48. percben. A meccs vége felé, amikor a szlovénok már-már a nyolcaddöntőben érezhették magukat, akkor jött az egyenlítő találat Bradley-től, majd pár perccel később még Edu is a kapuba talált. Azonban az USA harmadik gólját a játékvezető nem adta meg, mivel szabálytalanságot vélt felfedezni a tizenhatoson belül tülekedő játékosok között. Így végül döntetlennel zárult a mérkőzés, Szlovénia 4 ponttal vezeti csoportját, az USA pedig 2 ponttal egyenlőre a továbbjutást érő második helyet foglalja el. Azonban a C csoportban még minden megtörténhet.

A nap gólja

A brazil Maiconhoz hasonlóan az amerikaiak sztárja, Landon Donovan is gyönyörű gólt szerzett már-már kiszorított helyzetből, az ötös jobboldali vonaláról talált a kapu bal felső sarkába. A Szlovénia-USA találkozó egyébként is bővelkedett a szép találatokban, hisz Birsa távoli lövéséből született gól sem volt éppen csúnya. A gólokat a fenti videón láthatjátok!

A nap meglepetése

A nap legnagyobb meglepetése a németek veresége volt. Az első mérkőzésük után a Nationalelf szimpatizánsai már-már ünnepelték a csoportból való továbbjutást, azonban a szerbek beleköptek a levesükbe. Arra már sosem kapjuk meg a választ, ha nincs Klose kiállítása, akkor vajon mire lett volna képes a német csapat, így maradnak a tények: a német válogatott egyenlőre három ponttal áll csoportjában és nagyon nehéz meccs vár rá az utolsó körben Ghána ellen.

A nap csalódása

Az angolok játéka.... Algéria első mérkőzésén nem keltett olyan benyomást, mely szerint a csoportban bármely csapatot meg tudná majd szorongatni. Főleg nem Angliát, akit az előzetes latolgatások szerint szinte mindenki arra predesztinált, hogy megnyeri majd ezt a csoportot. Erre jön ez a meccs, amely még izgalmasnak sem volt nevezhető, hisz még csak gól sem született, de helyzet sem nagyon volt és az angolok megint csak 1 pontot szereztek. Persze a többi eredményt is figyelembe véve így nagyon izgalmas lett ez a csoport az utolsó kör előtt, ahol Angliának nagyon nehéz dolga lesz a szlovénok ellen.

A nap embere

A nap emberének ezúttal az egyetlen győztes gólt szerző szerb Milan Jovanovic-ot választottam. A középpályás 1981. április 18-án született, jelenleg a belga Standard Liege alkalmazásában áll. A világbajnokság előtt huszonhétszer ölthette magára a válogatott mezt, a VB-n eddig két mérkőzésen 155 percet töltött a pályán, és a neve mellett egy gól is szerepel. Első válogatott fellépése 2007. június 2-án volt egy Finnország elleni mérkőzésen.

A nap negatív hőse

Erre a címre két német játékos is pályázhatna, hisz nem volt elég, hogy Miroslav Klose már az első félidőben két sárgalapot gyűjtött be, így ő kiszállt a további küzdelmekből, de a 60. percben Podolski kihagyta a németeknek megítélt tizenegyest. Az igen gyatrán lőtt büntető azonban csak folytatása volt a németek vesszőfutásának, így a nap negatív hőse az a Klose lett, aki egy teljesen felesleges szabálytalanság után kiállításával nagyon nehéz helyzetbe hozta társait.

A nap pasija

A nap pasija szintén egy német, jobban mondva egy török-német. Mesut Özil 1988. október 15.-én született Gelsenkirchenben. Tagja volt a német utánpótlás válogatottaknak, a Nationalelf-ben 2009. február 11-én mutatkozott be. Ránézésre egyébként a 21 éves középpályás nem éppen a szépfiúk kategóriát képviseli, de épp azért olyan érdekes pasi. Régebben egyébként extrém hajviseletével is kitűnt a tömegből, most már csak kidülledő (UFO) szemei miatt akad meg rajta a tekintet, azonban érdemesebb őt ennél jobban is szemügyre venni.

A nap  szurkolója

A francia főnemesek után tegnap az angol királyi családot is a lelátó közönsége között lehetett látni. No nem a VIP szektorban helyet foglaló Harry és William hercegre gondolok, hanem ha hiszitek, ha nem, ott volt maga a Királynő, Károly herceg és becses neje Camilla is. Kár, hogy az angol csapat nem produkált a királyi családhoz méltó játékot...

*A "királyi családról" készült kép forrása:NSO

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr792093801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása