HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - A tizenegyedik nap legjei

2010.06.22. 15:09 Viola1984

A tizenegyedik nap...

A tegnapi mérkőzésekkel befejeződött a csoportmérkőzések második köre. A nap egy igen gólgazdag összecsapással kezdődött, hisz Portugália 7-0-ra lelépte a Koreai NDK csapatát. Igazi örömjáték után megérdemelten szerezték meg a 3 pontot, így Brazília mögött továbbjutó helyen állnak a csoportban. A Svájc-Chile mérkőzés a H csoportban inkább küzdelmes, mint izgalmas volt. Ottmar Hitzfeld csapata ráadásul emberhátrányban játszott az első félidő 30. percétől, de még így is sikerült nekik megdönteni a VB-k góltalansági rekordját. Igaz, ezzel nem lehettek túl boldogak, hisz Chile 1-0-ra nyert ellenük. Az esti meccsen a csoport két nulla pontosa veselkedett egymásnak. Iker Casillas-nak nem sok dolga volt ezen a napon, annál több a másik oldalon a hondurasi kapusnak, illetve a védelemnek. A spanyolok fáradhatatlanul támadtak, de helyzetkihasználásuk a svájci meccshez hasonlóan most sem volt az igazi. Végül 2-0-ára hozták a meccset megszerezve a "kötelező" 3 pontot. Mivel a H csoportban három csapat is azonos pontszámmal áll, így az utolsó forduló fog dönteni a két továbbjutóról.

A nap mérkőzése

A VB eddigi leggólgazdagabb mérkőzése volt a Portugália-Észak-Korea összecsapás. Christiano Ronaldoék az első félidőben még csak 1-0-ás előnyre tudtak szert tenni, azonban míg az első félidőben az eső mosta le a fiúkat a pályáról, úgy a másodikban Portugália tette ezt ellenfelével. Az ember csak kapkodta a fejét, úgy potyogtak a gólok. Bevallom én még a magyar rekordot is féltettem egy kicsit, mert annyira belejöttek a fiúk a góllövésbe, hogyha tart még a meccs, akkor meglett volna nekik akár a 9-10 találat is. A legnagyobb kérdés a mérkőzésen az volt, hogy vajon Christiano Ronaldo betalál-e a hálóba...

A nap gólja

Christiano Ronaldo pedig betalált. A portugálok sztárja kiosztott számtalan asszisztot, lőtt mindenhonnan, volt kapufás lövése, de a gól nem akart összejönni. Aztán a 87. percben megtört az átok, és C. Ronaldo egy fókabemutatón látható mozdulat után végre megszerezte a hőn áhított gólt. A jelenetet még ő is megmosolyogta :).

A nap meglepetése

Az első fordulóban mutatott játék alapján számomra meglepetés volt, hogy Észak-Korea ennyire simán kikapott a portugáloktól....

A nap csalódása

Elég egyszerűen megfogalmazva: David Villa kihagyta a 11-est, így nem szerezte meg a mesterhármast a mérkőzésen...

A nap embere

David Villa és Tiago is egyaránt két gólt szerzett a játéknapon, de mivel a magyar tévé hozzáértőitől Christiano Ronaldo, mint a mérkőzés, David Villa pedig mint a nap legjobbja kapott már egy címet, így én Tiagot nevezném meg a nap emberének.

A nap negatív hőse

Az első csoportkör pozitívumaként sokan azt nevezték meg, hogy a bírói ténykedésre nem lehetett panasz. A második körben azonban már egyre több sípmester munkája hagy kívánni valót maga után. A tegnapi napon Khalil Al Ghamdi sporttárs akadt meg elsősorban a svájciak torkán. A spori az első félórában mást sem csinált csak mutogatta fel a sárga lapokat a játékosoknak. Bár a chilei oldalon villant többször, mégis Svájcnak jelentett hátrányt, hisz Behrami a 30. percre már kettőt is összegyűjtött. Ha ez még nem volt elég, akkor a chileiek győzelmet jelentő gólja lesgyanús szituációban született. Remélem a mai nap után nem egy bíróra kell majd panaszt tennem, főleg annak tükrében, hogy a Mexikó-Uruguay mérkőzésen Kassai Viktor és stábja fog bíráskodni...

A nap pasija

Ebben a kategóriában csak azt kellett eldöntenem melyik spanyol játékos legyen az aktuális nap pasija. Ezúttal David Villa-ra esett a választás, aki amúgy is a kedvenc játékosaim között van, és mi tagadás, mint pasi is nagyon bejön. A spanyolok 175 cm-es csatára 1981. december 3-án született a spanyolországi Langreoban. A Primera Division-ban 2003-ban mutatkozott be a Real Zaragoza játékosaként, majd 2005-től a Valencia foglalkoztatta. Ez év májusában írt alá a Barcelona sztárcsapatához, így a következő idénytől már a katalánoknál rúgdossa majd a gólokat. A válogatottban 2005. február 9-én mutatkozott be és tagja volt a 2008-ban Európa bajnokságot nyert alakulatnak. Teljesítményével végül bekerült az EB álomcsapatába is, és a gólkirályi címet is megszerezte.

A nap szurkolója

A nap egyértelműen a portugálok 7-0-ás győzelmétől volt hangos, a nap szurkolója pedig a nemzeti színű vuvuzelával tett arról, hogy még hangosabb legyen....

 

A mai napon megkezdődnek az utolsó csoportkör mérkőzései. Az eddigiekkel ellentétben nem három, hanem négy napon keresztül napi négy mérkőzést játszanak a csapatok. A két csoportmérkőzésre egy időben kerül majd sor, így a 16 órakor kezdődő összecsapásokon az A csoportban Mexikó-Uruguay, illetve Dél-Afrika-Franciaország meccseket láthatunk. A tabella állása szerint a dél-amerikai csapatok számára elég az 1-1 pont a továbbjutáshoz, így sem a franciáknak, sem a házigazdáknak nincs kezükben a sorsuk. Utóbbi összecsapáson mindkét csapatnak csak a győzelem elfogadható, ha tovább akarnak jutni a csoportból. A B csoportban Nigériának már csak matematikai esélye van a továbbjutásra, itt igazából az a kérdés, hogy Argentína mellett Görögország, vagy Dél-Korea lesz-e a másik továbbjutó. Ehhez elvileg Dél-Korea áll közelebb, hisz ők az utolsó fordulóban Nigériával, míg Görögország Argentínával találkozik. Izgalmas nap elé nézünk, ez bizonyos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr622101123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása