HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - Nyolcaddöntő 2. nap

2010.06.28. 14:20 Viola1984

A nyolcaddöntők második napja...

Németország-Anglia: 4-1

Rengetegen várták a VB első igazán nagy összecsapásának ígérkező Németország-Anglia mérkőzést. A nagy izgalmak azonban elmaradtak, hisz Joachim Löw fiai sima, 4-1-es győzelmet arattak a Fabio Capello által irányított angol válogatott felett. Az első 20 percben csak kóstolgatták egymást a csapatok, próbálkozások voltak mindkét oldalon, a meccs 21. percében azonban a németek kapusa, Neuer előrerúgta a labdát, amely az angolok tizenhatosának előterében éppen Klose elé pattant le. A német csatárral nem bírt védője, így Klose a labdát megkaparintva a bal alsó sarokba lőtte azt. A 32. percben aztán jött az újabb német találat, amelyet ezúttal Lucas Podolski értékesített. Az angolok még pár percig a történtek hatása alatt voltak, viszont a 36. percben Upson révén sikerült szépíteniük. Egy perc múlva már az egyenlítésnek örülhettek volna, azonban a partjelző nem látta, hogy a felső kapufáról a labda bepattant a kapuba, így a bíró nem adta meg Lampard gólját. Az angolok a második félidőben már csak kapufáig jutottak, mialatt a német oldalon Thomas Müller a 67. és a 70. percben is eredményes volt. Az utolsó negyed órában úgy tűnt, az angolok feladták a küzdelmet. Már sosem tudjuk meg, hogy alakult volna a mérkőzés, ha nincs az a hatalmas bírói tévedés, minden esetre valószínűsíthető, hogy erről még sokáig beszélni fognak futball berkekben, mint ahogy a nap másik nyolcaddöntőjén történtekről is...


 

A meccs embere - A nap játékosa

A VB alatt már többször is lehetett hallani a szakértők szájából, hogy Thomas Müller, a németek 20 éves középpályása - aki csatárként is bevethető - hatalmas tehetség. Mind a négy világbajnoki mérkőzésen kezdőként lépett a pályára, eddig három gólt szerzett, ebből kettőt a tegnapi Anglia elleni találkozón. Az 1989. szeptember 13-án született, 186 cm magas játékos ezzel kiérdemelte nálam a meccs és nap legjobb játékosának járó címet.

Argentína-Mexikó: 3-1 - A nap mérkőzése

Egy igazi európai rangadó után, egy valóban nagy dél-amerikai összecsapásra került sor a nap másik nyolcaddöntős mérkőzésén. Úgy tűnt, Mexikó nem ijedt meg a nagy nevekből álló Argentínától és támadó szellemben lépett a pályára. A vezetést azonban Maradona alakulata szerezte meg a 26. percben Tévez révén, aki először még a kapusba lőtte a labdát, de a kipattanót Messi gyűjtötte be, aki beemelte a labdát a kapu előterébe, ott pedig az előbb még hibázó Tévez nem tette meg ugyanezt a szívességet a mexikóiaknak, és hat méterről a kapuba fejelte a labdát. Ez után érdekes jelenetek zajlottak a pályán: mint a visszajátszásból kiderült a gólt les előzte meg, amit azonban a partjelző nem vett észre. A kikockázott jelenetet azonban nemcsak a tévénézők láthatták, hanem a stadion kivetítőjén is lejátszották - szabályellenesen. Az esetet természetesen a két csapat tagjai és a bíróküldöttség is látta, a gólt azonban ez alapján Rosetti sporttárs már nem vonhatta vissza. Ezen a meccsen és az előzőn történtek miatt újra felvetődik a videóbíró bevezetésének gondolata... A 33. percben a még mindig sokkhatás alatt játszó Mexikó védelmében Osorio hibázott, saját tizenhatosa előtt Higuain-hoz gurította a Jabulanit, aki köszönte az ajándéklabdát, amivel aztán egészen a kapuig ment, majd megszerezte az argentínok második gólját. Az 52. percben Tévez megadta a kegyelemdöfést Mexikónak és most egy vitathatatlan helyzetben óriási gólt lőtt a bal felsőbe. A hátralévő időben Mexikó legalább a szépítő gól megszerzéséért hajtott, ami a 71. percben J. Hernandez révén jött is, így a végén Argentína 3-1-re győzte le Mexikót és várhatja a németek elleni összecsapást a negyeddöntőben.


 

A meccs embere

A meccs embere nem is lehet más, mint a két gólt szerző Carlos Tévez - még akkor is, ha az első gól, mint kiderült, leshelyzetből született. Azt azonban nem lehet elvitatni, hogy a második találat tényleg gyönyörű volt, és az csakis Tévezen múlott, hogy ennyire jól eltalált lövés lett belőle.

 

A nap gólja

A játéknapon összesen 9 gól született - vagyis a valóságnak megfelelően 10 -, ezek közül nekem Carlos Tévez második találata tetszett a legjobban. A Manchester City 1984. február 5-én született játékosa a második félidő 52. percében úgy gondolta, hogy egy jó 20 méterről megereszt egy lövést Pérez kapujára. A labda ellentmondást nem tűrően tartott a kapu felé, majd kipókhálózta a jobb felsőt - élményszámba menő találat!

A nap tévedése I.

A Németország-Anglia mérkőzésen hatalmas hibát követett el Larrionda játékvezető, jobban mondva jobb oldali asszisztense, aki nem vette észre, hogy Lampard lövése után a felső kapufáról a labda bepattant a kapuba - méghozzá szabad szemmel is jól láthatóan! Mivel a partjelző nem jelzett gólt, így az uruguayi bíró nem adta meg a találatot. Kérdés, hogy akkor mit nézhetett ebben a pillanatban az asszisztens, illetve, hogy a bíró tekintete merre járhatott éppen, ha nem a kialakult helyzetet figyelte???

A nap tévedése II.

A nagy port kavart eset után mindenki videóbíróért kiáltott, de azt nem gondolta senki, hogy a nap folyamán kétszer is égető szükség lett volna rá. Az Argentína-Uruguay mérkőzésen ismét egy partjelzőé volt a főszerep, aki ezúttal a lest nem vette észre. Ebből még nagyobb botrány lett, miután a helyszínen is mindenki látthatta a visszajátszásban az esetet. Rosetti bíró azonban a szabályok szerint nem tehette már meg, hogy visszavonja a megadott gólt. A FIFA illetékesei törhetik a fejüket, hogy a jövőben miképp oldják meg azt, hogy ne kerüljön sor ilyen - akár mérkőzést befolyásoló - tévedésekre. Lehet itt az ideje a videóbíró bevezetésének?!

A nap pasija I.

A nap pasija ezúttal egy angol gentleman lett. A 175 cm magas Joe Cole nem annyira daliás termetével, mint igéző tekintetével hódítja meg a női szíveket. A VB alatt kicsit mellőzöttnek érezhette magát, hisz főképp csereként számított rá Capello és csak 44 percet játszott. A Chelsea középpályása 1981. november 8-án született Londonban, pályafutását a West Ham United-ben kezdte, a következő idényben pedig az Arsenal mezét húzza majd magára. Az is biztosan nagyon jól fog állni rajta :).

A nap pasija II.

Bár a pályán nem láthattuk, azért a kispadra leülhetett az utóbbi évek legnagyobb "reklámértéke". Ki másról lenne szó, mint David Bechkamről! A világ akkor ismerte meg, mikor 1997 környékén összejött az akkor világsztárnak számító Spice Girls egyik tagjával, Victoriával. Persze ekkor már azért futballkarrierje is volt az ifjú sztárnak, hisz a Manchester United-ben játszott és 1996. szeptember 1-jén az angol nemzeti tizenegyben is bemutatkozott. Részt vett a '98-as franciaországi világbajnokságon, a futballdrukkerek emlékezetében talán még ma is él, hogy a nyolcaddöntőben Argentína ellen kiállították, csapata pedig büntetőrúgások után esett ki. 2002-ben a futballvilág legnagyobb sztárjaként - szinte folyton címlapon volt és mindent vele reklámoztattak abban az időben - utazott a Dél-koreai-japán közös rendezésű VB-re, ahová feleségén kívül még saját mesterfodrászát is magával vitte. Japánban Beckham őrület volt... Becks egyébként a világbajnokságok előtt igencsak pechesnek bizonyult, hisz 2002-ben is kérdéses volt szereplése egy korábbi sérülés miatt, 2006-ban pedig a VB idején lett rosszul. 2003-ban otthagyta a Manchester United csapatát és a sztárgárda Real Madrid-ba szerződött. 5 évig játszott a spanyoloknál, aztán részben felesége kedvéért Los Angelesbe tette át székhelyét. Egyre több pletyka terjedt el arról, hogy csalja a nejét, és ha ez nem volt elég, akkor még a válogatottnak sem kellett. Miután Fabio Capello átvette az angol csapatot utalást tett arra, hogy számít Bechamre a 2010-es világbajnokságon. A szabadrúgásairól elhíresült középpályás pedig ennek érdekében az AC Milan csapatába szerződött, hogy a kapitány szeme előtt legyen. A VB előtt három hónappal azonban elszakadt az Achillese és már akkor lehetett tudni, hogy Becks nem lép majd pályára a VB-n. Ennek ellenére ott volt a csapat mellett, mint marketinges, bár lehet, hogy öltözködési és hajviselési tanácsokat adott a játékosoknak :). Minden esetre ő mindegyik mérkőzésen igen elegánsan ült le a kispadra.

A nap szurkolója

A képen látható argentín drukker valószínűleg egyenesen a Mónika-Show-ból érkezett a mérkőzésre. Minden esetre fogainak állapota megfelel "Maoni-ka" vendégeinek hasonló foghíjas fogberendezésére. Na de kérem, akkor legalább ne  mutogatná....

 

 

A hétfői napon Hollandia-Szlovákia és Brazília-Chile a legjobb 16 között.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr372116024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása