HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - A hetedik játéknap legjei

2010.06.18. 14:29 Viola1984

Ahogy a hetedik játéknapot láttam...

Nos akkor kicsit vissza a tegnapi napra. A hetedik játéknapon az eddigi menetrend szerint  három  mérkőzést játszottak a csapatok, a B csoportban Argentína-Dél Korea, illetve Görögország - Nigéria összecsapásra került sor, míg az A csoportban Franciaország Mexikó ellen lépett pályára. Az első csoportkör mérkőzéseihez képest ez a játéknap már több izgalmat is hozott, az argentínok pedig az eddigi leggólgazdagabb mérkőzést vívták Dél-Koreával szemben. A B csoport egyébként is igen izgalmasan alakult, hisz az argentínokon kívül, akik fél lábbal már a nyolcaddöntőben érezhetik magukat, még Görögország, Dél-Korea és matematikailag Nigéria is továbbjuthat a csoportból. Az A csoportban már a hatodik napon lejátszották a Dél-Afrika-Urugay találkozót, ahol a dél-amerikai válogatott bizonyult jobbnak, így a házigazdák továbbra is 1 ponttal állnak csoportjukban. Hozzájuk hasonlóan a francia válogatott is csupán 1 pontot gyűjtött két mérkőzésen, s a csoportból való továbbjutásuk veszélybe került, miután Mexikó simán nyert ellenük a második körben. Ha pedig megnézzük az utolsó kör párosítását, akkor láthatjuk, hogy a két dél-amerikai csapat egymással küzd majd meg a 3 ponttért, habár mindkettőnek elég lenne 1-1 pont is a legjobb 16 közé kerüléshez....

A nap mérkőzése

Igazából a nap mindhárom mérkőzése élvezetes volt, nálam ezt a címet azonban az Argentína - Dél-Korea összecsapás nyerte el, mégpedig azért, mert eddig ezen a mérkőzésen született a legtöbb gól és az iram is elég jó volt. Az argentínok minden valószínűséggel már a 16 között érezhetik magukat, főleg, ha az utolsó meccsükön is hasonlóan játszanak. Dél-Korea pedig az eddig 0 pontos Nigéria ellen kiharcolhatja a továbbjutást.


 

A nap gólja

Látványos gólok nem születtek a hetedik játéknapon, viszont legalább viszonylag sokszor került a kapuba a labda. A nap legszebb gólját véleményem szerint a mesterhármast lövő argentín Higuain szerezte. Az argentínok negyedik gólja egy gyönyörű akció után született: a kapu felé tartó dél-amerikaiaknál először Aguero passzolta a labdát Higuainnak, aki miután Messihez rúgta a labdát elindult a tizenhatoson belülre. Messi kiemelte a labdát szélre Agueronak, aki beemelte az ötösön belülre, ahol Higuain érkezett és fejjel a kapu bal alsó sarkába jutatta a labdát. A gólt az előző videón láthatjátok!

A nap meglepetése

A nap legnagyobb meglepetése a görögök győzelme volt, főleg ha visszagondolunk az első fordulóban látott elképzelés nélküli játékukra. Mint tudjuk a sportban nincsen ha, de lehet a görög csapat már lefoglalhatná az Athénba szóló a repülőjegyeket, ha az afrikaiak közül nem állítanak ki már az első félidő végén egy játékost...

A nap csalódása

Számomra igazából nem volt nagy meglepetés a franciák lélektelen játéka, a selejtezők során sem mutattak sokkal többet. Még ha a csoportban a dél-amerikai csapatok jó játékerőt is képviselnek, azért a franciáktól mindenki a továbbjutást várta/várja. Nos a mexikóiak simán nyertek tegnap ellenük, bár esélyük még van a 16 közé jutáshoz, az is benne van a pakliban, hogy ezzel a játékkal Dél-Afrikától is vereséget szenvednek.

A nap játékosa

A nap játékosa egyértelműen az argentín csatár, Gonzalo Higuain volt. A Real Madrid játékosa a 33., a 76., és a 80. percben is megrezegtette Dél-Korea hálóját. Ő az első játékos a 2010-es labdarúgó világbajnokságon, aki klasszikus mesterhármast ért el.

 

A nap negatív hőse

A nigériai Kaita-t egy nagyon buta szabálytalanság után a bíró piros lappal kiállította a görögök elleni mérkőzés 33. percében. A görög csapat kihasználta a sors adta lehetőséget, és 1-0-ás nigériai vezetés után a második félidőben a maga javára fordította a meccset. Ha nincs a kiállítás, akkor talán Nigériáé a meccs, ezért a nap negatív hőse Sani Kaita lett.

A nap pasija

A nap legjobb pasija ezúttal az uruguayi csapat sztárja, Diego Forlan lett. A 181 cm magas, 31 éves csatár idén Európa Liga győzelemhez segítette klubcsapatát, az Athlético Madridot, hazájában pedig azt várják tőle, hogy vezérletével Uruguay csapata nagyon messze jut a világbajnokságon. A szőke, igéző szemű játékos pedig nemcsak a futballdrukkerek körében népszerű, de a hölgyek is rajonganak érte.

 

A nap szurkolója

A dél-afrikai szurkolók igencsak színes jelenségei a lelátóknak, de a mexikóiak talán még rajtuk is túltesznek. Na de ami még meglepőbb volt számomra, hogy a francia drukkerek vajon miért öltöznek főúrnak, ami pedig még ennél is furcsább, hogy néhányan egyenesen Domenechet idézték?! Még az is lehet, hogy maga Napoleon is helyet foglalt a tribünon???

A nyolcadik játéknapon a D csoportban Németország-Szerbia, a C csoportban Szlovénia-USA és Anglia-Algéria meccseket rendeznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr242091623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása