HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - Nyolcaddöntő 1. nap

2010.06.27. 11:33 Viola1984

Nyolcaddöntő 1. nap

Uruguay - Koreai Köztársaság: 2-1

A tegnapi napon elkezdődtek a nyolcaddöntő küzdelmei. Az első mérkőzésen az A csoportot megnyerő Uruguay a B csoport második helyezettjével, Dél-Koreával találkozott. Uruguay már a 9. percben megszerezte a vezetést Suárez révén, amely után a celeste némileg beállt védekezni őrizve az 1-0-ás előnyt. Dél-Korea a második félidőben szinte élni sem hagyta Forlanékat, aminek a 64. percben meg is lett az eredménye, Li Csong Jong révén egyenlített az ázsiai csapat. A gól jót tett a mérkőzésnek, Uruguay ismét támadó szellemben futballozott, míg Korea is a győzelemre törekedve játszott. A 80. percben aztán ismét jött Suárez és 16 méterről betalált a Dél-koreaiak hálójába. Az esőáztatta mérkőzésen már nem esett több találat, így Uruguay örülhetett a nyolc közé jutásnak, ahol az esti mérkőzésen az is kiderült, hogy kivel kell megmérkőznie az elődöntőbe jutásért...

A meccs embere

A meccs embere egyértelműen a két gólt szerző Luis Suárez volt. Első gólja előtt a komplett Dél-koreai védelem és a kapus is nagyot hibázott, Suárez pedig szemfülesen kihasználta ezt, és a Forlantól kapott labdát közelről a kapuba juttatta. A második gólt egy szöglet előzte meg, a beívelt labdát a koreaiak kifejelték a kapu előteréből, de a labda épp Lodeiro elé pattant, aki fejjel Suárezhez továbbította azt. Utóbbi két koreai védőt is becsapva kapura küldte a Jabulanit, amely aztán a kapufát is érintve a hálóban kötött ki. Suárez-Koreai Köztársaság: 2-1

Egyesült Államok - Ghána: 1-2 hosszabítás után (1-1) - A nap mérkőzése

Az Uruguay-Dél-Korea mérkőzés sem volt unalmas, de az Egyesült-Államok-Ghána meccs forgatókönyve még izgalmasabbra sikerült. Ghána gyönyörű játékot mutatva uralta az első játékrészt, Kevin Prince Boateng révén már az ötödik percben vezetést szerzett. Bradley kapitány érezte, csapatában szerkezeti átalakításra van szükség, hogy az USA-nak legyen még keresnivalója a mérkőzésen, így a 30. percben Clark helyett Edu-t küldte a pályára. A csere bejött, hisz Edu-val megszilárdult az amerikaiak középpályája, sőt ebben az is közrejátszott, hogy lehozta egyik csatárát és a helyére is középpályást állított be. A második félidő egyértelműen a Team USA-ről szólt, több ziccert is kidolgoztak, de a remekül védő Kingston kapus eszén nem tudtak túljárni. A 62. percben azonban az addig remekül játszó U20-as világbajnok Jonathan Mensah szabálytalanul szerelte Dempsey-t a tizenhatoson belül, Kassai játékvezető pedig a 11-es pontra mutatott. Landon Donovan értékesítette a büntetőt, mely a kapufát is érintve került aztán a hálóba. A félidő végén Ghána indított támadásokat, de a rendes játékidőben nem változott már az eredmény, így jöhetett a 2x15 perces hosszabítás. A ráadás 3. percében André Ayew a félpályáról lőtte előre a labdát, mellyet a VB-n eddig nagyszerűen teljesítő Asamoah Gyan vett le mellel, majd ballal a hálóba bombázta a labdát. A hátralévő időben az amerikaiaknak nem sikerült már egyenlíteniük, így a "Fekete Csillagok" ünnepelhettek a meccs végén. A negyeddöntőben tehát Uruguay ellenfele Ghána lesz. 


 

A meccs embere - A nap játékosa

A ghánaiak közül több kiváló teljesítményt is láthattunk. A meccs emberének azt az Asamoah Gyan-t választottam, aki nemcsak a tegnapi, de a VB eddigi mérkőzésein is húzóembere volt a Black Stars csapatának. A nyolcaddöntőn ráadásul ő szerezte Ghána második találatát, így gyakorlatilag ő lőtte tovább az afrikai csapatot a legjobb 8 közé. Az 1985. november 22-én született támadó a VB-n már a harmadik góljánál jár, jelenleg a francia Rennes játékosa, de ha ilyen játékot mutat a továbbiakban is, akkor nagyobb csapatok is bejelentkezhetnek érte.

A nap gólja

A mai nap legszebb góljának Luis Suárez második találatát láttam, ami egyben a továbbjutást is meghozta az uruguayi csapat számára. Az Ajaxban játszó csatár 1987. január 24-én született, a VB-n eddig négy mérkőzésen három gólt lőtt. A győztes gól történetét fentebb olvashatjátok, illetve láthatjátok!

A nap pasija

Most olyan jön, ami még eddig nem volt: egy ázsiai játékos lett a nap pasija. Valószínűleg vannak olyan hölgyek, akiknek bejönnek az ilyen típusú fickók - nekem viszont koreai, korea... nem nagyon tudom őket megkülönböztetni sem, nemhogy még valamelyik tetszene is. Jó, mondjuk Park Chu Young még nem is olyan rossz :)! A koreai támadó 1985. július 10-én született, jelenleg a Monaco csapatát erősíti, a VB-n pedig az argentínok ellen lőtt egy gólt.

 

A nap szurkolói

Az amerikaiak sikerének prominens személyek is drukkoltak a VIP szektorban. Az már korábban is kiderült, hogy Bill Clinton az utolsó csoportmérkőzés alkalmával a helyszínen tartózkodott, sőt a meccs végén az öltözőbe is bement, hogy beszédet mondjon a nyolcaddöntőbe jutott labdarúgó válogatottnak. Most azonban Mick Jagger, a Rolling Stones énekese is csatlakozott hozzá, és  együtt szurkoltak Donovanéknek a negyeddöntőbe jutásért. Nos, az elnöki támogatás sem segített a Team USA-nek.

A nyolcaddöntők második napján először Németország-Anglia, majd Argentína-Mexikó mérkőzéseken izgulhatunk kedvenc csapatunkért.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr72113153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása