HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - Bronzmérkőzés

2010.07.10. 22:57 Viola1984

A németeké a bronz....

A bronzmérkőzések általában sosem unalmasak, gólgazdag találkozóknak számítanak, hisz minden esetben két olyan csapat megy fel a pályára, akik feszabadultan játszhatnak még akkor is, ha mindketten meg akarják szerezni a harmadik helyezetnek járó bronzérmet. Nem volt ez másképp a 2010-es labdarúgó világbajnokságon sem az Uruguay-Németország összecsapáson...

Uruguay-Németország: 2-3

A bronzmérkőzésen pályára lépő csapatok közül Uruguay várhatta jobb előjelekkel a találkozót. A csatársorba visszatérhetett az eltiltását letöltő Suárez és sérülése ellenére Forlán is vállalta a játékot, nem mellesleg Lugano is játékra jelentkezett a meccs előtt. A németeknél azonban nem egy kulcsember maradt ki a kezdőből: Neuer helyett Butt állt a kapuba, Lahm és Podolski influenza, Klose pedig hátfájdalmai miatt kényszerült kihagyni a mérkőzést. Az már a meccs elején látszott, hogy egyik csapat sem fog beállni védekezni, és főleg a támadójátékra koncentrálnak. Az első helyzet az uruguayiak előtt adódott, Forlán kétszer is szabadrúgásból lőhette kapura a labdát, először Cacau hárította azt kézzel, majd másodszor a kapu fölé szállt. A másik oldalon egy jól elvégzett szöglet után alakult ki veszély a kapu előterében, Friedrich fejese azonban a felső kapufán csattant. A 19. percben Scweinsteiger küldte kapura a labdát távolról, ami Musleráról kipattanva épp Müller elé került, aki nem kegyelmezett és belőtte a németek vezető gólját. Tíz perccel később ismét Scweinsteigertől indult egy akció, de a németek részéről negatív értelemben, hisz a védő hibázott, és a megszerzett labdával Suárez mehetett a kapu felé, aki a bal oldalon elfutó Cavanihoz passzolt, utóbbi pedig Butt kapus mellett a hálóba jutatta a Jabulanit. A 41. percben akár meg is fordíthatták volna a meccset az uruguayiak, azonban Suárez lövése elment a kapu mellett. Ennek ellenére a 48. percben már 2-1 állt az eredményjelzőn Uruguay javára, miután Forlán kapásból lőtt egyet, a német védelem és a kapus is közelről nézte csak a kapuba bepattanó labdát. A németek nem estek kétségbe, nem is volt miért, hisz öt perccel később már ismét döntetlen volt az állás, miután Jerome Boateng beadása után a védők és a rosszul kimozduló kapus gyűrűjében Jansen gólt fejelt.  A következő percekben sem hagyott alább a meccs irama, helyzet adódott mindkét kapunál, de újabb gól csak nem akart születni. Arra egészen a 82. percig kellett várni, mikor Özil szöglete után kisebb kavarodást követően Lugano térdéről épp Khedira fejéhez pattant a labda, aki élt a lehetőséggel és megszerezte a németek harmadik, egyben vezető gólját. A csereként beálló Kiessling a 88. percben akár berúghatta volna a negyediket is, de a fiatal játékos ziccerben kapu fölé rúgta a labdát. Uruguaynak még a hosszabítás utolsó percében is adódott lehetősége az egyenlítésre, miután Friedrich lerántotta Suárezt a kapu előterében, a szabadrúgásból Forlán szétforgácsolta a felső kapufát. A lövés után a mérkőzést vezető mexikói bíró hármat fújt a sípjába, így Németország szerezte meg a bronzérmet a 2010-es labdarúgó világbajnokságon.

A meccs embere - A nap játékosa

A torna nagy felfedezettjének tartják a szakértők, és a szurkolók is Thomas Müllert. Nem is lehet erre jobb bizonyíték, minthogy jelölték a VB legjob fiatal játékosa címre, és nem lenne nagy meglepetés ha ő nyerné el ezt a díjat. Az 1989. szeptember 13-án született játékos villámkarriert futott be, hisz klubjánál, a Bayern Münchennél 2008 augusztusában mutatkozott be először az első csapatban, rá egy évre az U21-es válogatottban is pályára léphetett, majd 2010 márciusában már a Nationalelf tagjaként játszott Argentína ellen. Bekerült Joachim Löw világbajnokságra utazó keretébe is, ahol 473 percet töltött a pályán hat mérkőzés alatt, és öt találatával egyenlőre holtversenyben a góllövő lista élén áll. Azt hiszem a jövőben még sokat fogunk hallani a most még csak 20 éves középpályásról.

A nap gólja

A mai mérkőzés sem szűkölködött gólokban, mint ahogy általában a broznmeccseken mindig sok gól születik. A nap legszebb találata annak a Forlánnak a nevéhez fűződik, aki az egész Vb-n kiválóan játszott, így nem is csoda, ha esélyes a VB legjobb játékosa címre is. Ezzel a találattal Müllerrel egyetemben vezeti a góllövőlistát, őket már csak a holnapi meccsen pályára lépő és szintén öt góllal rendelkező Sneijder és Villa előzheti meg. A szélről középre adott labdába Forlán még a levegőben kapásból belerúgott, mely így lepattant előtte a földre, majd beszállt Butt kapujába. A teljes védelem és Butt is megdermedve nézte az esetet, Forlán pedig egy újabb szép gól tulajdonosa lett.

A nap pasija

Ezúttal nem a pályáról, hanem a pálya mellől választottam ki a nap pasiját. A németek minden meccse alatt meg kellett állapítanom, hogy bizony Joachim Löw egy nagyon jó pasi, kitűnő ízléssel. Minden alkalommal tökéletes eleganciával jelent meg a kispad környékén, remekül állt rajta a kék pulcsitól, az öltönyig, a kabáton át minden. A nyaka köré tekert szürke sálért pedig duplán ott a pont, mert az telitalálat volt kiegészítőnek. Persze az öltözet mit se érne, ha viselőjén nem állna az jól, de Jogi Löwnek ez nem okozhat gondot, hisz így 50 évesen is baromi jól néz ki.

A nap szurkolói

Úgy tűnik a Dél-afrikai futballszerető közönség is felfedezte magának Németország csapatát, hisz a lelátón ülök között akadtak olyanok, aki transzparensen köszönték meg a Nationalelf világbajnokságon nyújtott teljesítményét. Mit lehetne erre mást mondani:  DANKE! 

 

A döntő előtt...

Lehet, hogy a hollandok elkezdhetnek félni? Paul polipnak ugyanis azon jóslata is bejött, hogy ezt a meccset a németek nyerik meg, ezzel pedig eddig 100%-osan tippelte meg a győztes kilétét. Ha a döntőre jósolt eredmény is bejön, akkor azt hiszem a németek lassan elgondolkodhatnak azon, hogy Paul-ra magas összegű életbiztosítást kössenek, de legalábbis lopás ellen mindenképp be kellene biztosítani. A spanyolok győzelme esetén igencsak felmehet az értéke tippmixes berkekben :)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr142143686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása