HTML

Sport Lelátó

Többnyire nagyobb sportesemények elemzése szubjektíven - női szemmel

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Foci VB 2010 - A tizedik nap legjei

2010.06.20. 23:15 Viola1984

Ez történt a tizedik napon...

Nézzük mi is történt a mai játéknapon. Paraguay-Szlovákia összecsapással indult a nap. Északi szomszédaink nem sokat tudtak hozzátenni a mérkőzéshez, Paraguay egyrészt simán nyer 2-0-ára, másrészt így igencsak unalmas volt a meccs. Több izgalmat hozott azonban az Olaszország-Új-Zéland párharc, különösen azután, hogy az óceániai ország szerezte meg a vezetést. Az 1-1-re végződött mérkőzésen Olaszország csak 11-esből volt eredményes, a játék képe alapján pedig igazságosnak mondható a pontosztozkodás. Nagy várakozás előzte meg Brazília Elefántcsontpart elleni szereplését, főleg az afrikai csapat szimpatizánsai várták kedvencüktől a csodát, vagyis hogy elkapják a világranglista vezetőt. A brazilok azonban kétséget sem hagytak afelől, hogy ők örülnek majd a lefújás pillanatában és gyönyörű gólokkal hamar 3-0-ás vezetést szereztek. A végén Drogba még fejelt egy gólt, így alakult ki a 3-1-es végeredmény, a brazilok pedig már nagy valószínűséggel készülhetnek a nyolcaddöntőre. Ebben a csoportban a Portugália-Észak-Korea mérkőzésre holnap kerül sor, így jelenleg Brazília vezeti G jelű kvartetet 6 ponttal, míg Portugáliának és Elefántcsontpartnak 1-1 pontja van, Észak-Korea pedig nem szerzett még pontot. Az F csoportot Paraguay vezeti 4 ponttal, a második helyen azonos pontszámmal (2-2 pont) Olaszország és Új-Zéland foglal helyet, míg a sereghajtó Szlovákiának is van már 1 pontja. Az utolsó fordulóban ez a csoport is nagyon izgalmasan alakulhat még.

A nap mérkőzése

Azért a Brazília-Elefántcsontpart lett nálam a nap mérkőzése, mert a brazilok gyönyörű dolgokat műveltek a pályán. Egyszer fel is sóhajtottam: "bárcsak a magyarok tudnának így focizni". Hihetetlen jól játszották egypasszos játékukat, cseleik káprázatosak voltak, a gólok közül pedig bármelyik lehetne a nap találata. Elefántcsontparttól titkon sokan azt várták, hogy meg tudják verni a brazilokat, de ez maximum a mérkőzés vége felé sikerülhetett volna nekik a kialakult tömegverekedés közepette. Itt azért megjegyezném, hogy a francia bíró szép mosolya nem volt elég ahhoz, hogy kordában tartsa a meccset, így jópár durva jelenetet is láthattunk az összecsapás során. Bár inkább Cote d'Ivoire labdarúgói jelentettek veszélyt a brazil lábakra, végül mégis Kaká került a kiállítás sorsára, így ő a következő csoportmeccset kihagyni kényszerül.

A nap gólja

Luis Fabiano ma megállíthatatlan volt. A Brazília-Elefántcsontpart mérkőzésen két gólt is szerzett, a másodiknál három "elefánt" sem bírt vele, kettőnek esernyőt is adott, majd a tizenhatoson belül a kapuval szemben kilőtte a jobb felsőt. Kicsi szépséghibája az akciónak, hogy a visszajátszásból kiderült, a játékos kétszer is kézzel ért a labdába - amiről a bíróval aztán kedélyes eszmecserét is folytattak, miután már elkönyvelték a találatot.

A nap meglepetése

Új-Zéland egyértelmű meglepetés volt a mai napon, főleg úgy, hogy a közvetítés során elhangzott, Ricki Herbert szövetségi kapitány az elmúlt évet leginkább azzal töltötte, hogy világszerte játékosokat verbuváljon a válogatottba. Nos, a toborzás sikeresnek bizonyult és Új-Zélandnak megvan az esélye akár a csoportból való továbbjutásra is, ahol az utolsó körben Paraguay-al találkoznak majd.

A nap csalódása

Az olaszok játéka... Az angolokhoz és a franciákhoz hasonlóan eddig igencsak vérszegény az, amit a Squadra Azzurra mutat a pályán. Az utolsó csoportkörben Szlovákia ellen kellene nyerniük, de továbbjutásukat a másik mérkőzés eredménye is befolyásolhatja még. Meglepetés lenne ha ebből a négyesből nem kerülne a legjobb 16 közé a címvédő alakulat.

A nap embere

A nap legjobb játékosa címet ezúttal a brazilok 29 éves csatára, Luis Fabiano érdemelte ki. A Sevilla játékosa igen agilis futballt mutatott Elefántcsontpart ellen, melynek két gól formájában meg is lett az eredménye.

A nap negatív hőse

Ma nem egy játékost jelölnék a nap negatív hősének, hanem a Brazília-Elefántcsontpart mérkőzésen bíráskodó francia bírót, Stephane Lannoy-t. A vigyorgó sporit maguk a játékosok sem vették komolyan, így a meccs végére kicsit elszabadultak az indulatok. Lannoy bíró ekkor akarta kezébe venni a meccs irányítását és elő-elő húzta zsebéből a sárgalapot - csak nem mindig találta el, hogy melyik szituációban is van rá szükség. A "nagy rendrakás" áldozata aztán Kaká lett, akinél kétszer is villant a sárga, majd a piros is, így ő kicsit korábban mehetett a zuhany alá. A kezezés elnézése pedig már csak hab a tortán. 

A nap pasija

"Ez milyen jó pali!" - szólalt meg egyik barátnőm Kaká láttán, majd hozzátette, hogy "hasonlít Fernando Alonso-ra". Mi tagadás, van némi hasonlóság, bár azért Kakának még sincs akkora feje, mint a jó Fernandonak.  A Richardo Izecson dos Santos Leite néven anyakönyveztetett játékos 1982. április 22-én látta meg a napvilágot Brazíliavárosban. 2003-ban került az AC Milan labdarúgó csapatához, ahol aztán igazi sztárjátékos lett belőle. 2009 óta a Real Madrid alkalmazásában áll. A brazil mellett olasz állampolgársággal is rendelkezik, elkötelezett evangélikus, nős, feleségével, Caroline-nal egy gyermekük van, aki 2008-ban született és a Luca nevet kapta.

A nap szurkolója

Eddig többnyire férfidrukkerek lettek a nap szurkolói, azonban ma pont nekik szeretnék kedvezni. A képen látható hölgy le sem tagadhatná, hogy az olasz fiúkért szorít, hisz a fején viselt nemzeti színű borostyán, a kék színű paróka (?) és szintén az olasz zászlót idéző "felsőrész" mind erre utal. A labda pedig már csak ráadás...

 

A nap botránya

Úgy látszik botrány nélkül a nap nem nap már a franciáknál. Ma épp nem volt hajlandó edzeni a csapat. Indoklásként úgy nyilatkoztak az esetről, hogy mindezt azért tették, mert neheztelnek a szövetségre, amiért az nem kérte ki a véleményüket Anelka kizárásával kapcsolatban. A franciák ma elvileg nyílt edzést tartottak volna, de Patrice Evra időközben vitába keveredett Robert Duverne erőnléti edzővel. A feleket végül Domenech kapitánynak kellett szétválasztani, aki ezek után lefújta az edzést és visszaküldte a fiúkat a csapatbuszba. Az eset után Jean-Louis Valentin, a Francia Labdarúgó Szövetség csapatigazgatója kilátásba helyezte lemondását.

Holnap a második csoportkör utolsó három mérkőzésére kerül sor. A G csoportban Portugália Észak-Koreával találkozik, a H csoportban Svájc és Chile csap össze, Spanyolország pedig Honduras ellenében javíthat eddigi mérlegén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sportlelato.blog.hu/api/trackback/id/tr732096837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása